Lunginflammation efter covid

digitalt

Ligger inne med storasyster och lillebror. Storasyster har misstänkt bakteriell lunginflammation och har testat positivt för covid 19.

Det var jobbigt inatt och jag grät. Att se henne igen i syrgasgrimma var en brutal påminnelse om lungkollapsen i mars då hon hamnade på ECMO till följd av vattkoppor.

Jag vågade inte sova förrän dom började göra tätare kontroller. Min magkänsla var rätt, hon försämrades under några timmar. Men bättre idag. Inte bra, men bättre.

Nu är det bara två veckor kvar tills lillebror ska opereras på Sahlgrenska. Hoppas allt hinner ordna sig med storasyster tills dess.h

Han ska opereras för Sagittal Kraniosynostos (fjädermetoden). Han är strax över 6 månader nu. Vi skulle opererat honom i början på september. Vi var redo. Vi var redan i Jönköping hos mina föräldrar, och skulle just resa till Göteborg dagen innan operationen. Jag skulle byta hans blöja och upptäckte då att det som jag dagen innan trott var ett eksem från en födoämnesreaktion, hade blossat upp till hemska blåsor.

Bältros, närmare bestämt. Trippen till Göteborg blev istället en kväll på akuten på Ryhov (vilken fin personal!!). Sedan hem till Blekinge igen, med virushämmande medel i bagaget. Operationen sköts fram en månad.

Storasyster har lite bättre värden idag (andningsfrekvens etc.) Men väldigt trött och slö ännu. Hon får intravenös antibiotika och dropp.

Förutom hur rädd jag kände mig inatt, så har allt gått smidigt med barnen. Första gången jag gett mig på att stanna själv med båda (av praktiska skäl behövde vi göra så denna gång.) Hade nog inte gått om storasyster var ”sig själv” dock. (=vild och busig). ❤

Nu sover båda, efter en intensiv förmiddag. Snart blir det ett EEG också. (Epilepsin har bråkat ett tag, ett par månader).

När barnen sov på akuten igår kväll passade jag på att utforska Artflow appen lite mer. Har hittat mina två favoritpenslar. Kladden ses här nedan. 😊

Känns som att jag kan komma rätt så nära mitt eget uttryck i akryl och canvas, med dessa digitala penslar. Rogivande 💕❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s